2010. november 10., szerda

Shank Leírás és Teszt

Shank Teszt
Hmm. Ha egy mondattal akarnám ezt a játékot jellemezni, akkor egy retro platformjáték felújításról lehetne szó ami elég prímára sikerült, de mivel semmi sem tökéletes ezért ebből is többet lehetett volna kihozni.
A történet dióhéjban annyi lenne, hogy Shank régebben egy drogbáró bérgyilkosa volt, de kapott egy olyan megbízást, ami ellentmondott volna érzelmeinek, kifejezetten meg kellett volna ölnie egy nőt, ami mint kiderül,

SPOILER!!!
Felesége volt, és leendő gyermekének anyja.

Mivel megtagadta a megbízást, kegyvesztetté vált és meg kellett volna halnia, de hát nem sikerült a bérenceknek megölni őt, és mint Dél Amerikai Punisher ként visszatért a halából hogy bosszút álljon felesége gyilkosain, és régi 'munkatársain'

A játék eleinte egész könnyű, de ajánlatos, amit a játék is ír elején egy kontrollerrel irányítani, mert billentyűzettel időnként nagyon nehéz, mondjuk testre, szabhatóak beállítások nem úgy minta wheelman ban, de akkor is annyi gomb van, hogy a végére szinte vért kell izzadni.
Könnyítésképpen az egérrel nem kell foglalkozni, nem azzal céloz, nem is lenne kéz a kezelésére. A célzás bal, jobb, bal fel, jobb fel, és ha két kezes fegyver van a kezünkbe, mint alapesetbe a pisztoly akkor két irányba is lehet aprítani a gorillákat gyilkosokat vele.

Alapból a kiosztása egész jó, ctrl késelés, alt tüzelés bal shift másodlagos fegyver jobb shift rávetülés. Bal ctrl elkapás kivégzés fegyverrel. Enter gránát. Készüljünk fel arra hogy rengeteg ellenfél feni ránk a fogát, és az ellenfelek nem kiegyensúlyozottak. Lesz köztük mértében hasonló zsoldos, bérgyilkos, akiket viszonylag könnyű likvidálni, hacsak ha nem vesznek körül, és vigyázni kell, mert a Kalasnyikovosok elég durván tudnak sebezni, szóval, ha tehetjük azokkal végezzünk előbb. Nem elég ez de találkozunk igazi gorillákkal akiket legyűrni elég nehéz. Jól védekeznek, és jól bírják a golyókat vágásokat.


Fegyverek egész tárháza vár minket. Mondjuk hiányoltam, hogy nem lehet felhasználni az elejtett fegyvereket, mert egy Kalasnyikov al lehet jobban lehet osztani mint egy uzival
Elsődleges fegyver a trademark kés amit a plakáton is lehet látni.

Aztán kapjuk a láncfűrészt ami más játékokhoz összehasonlítva nem annyira hatásos. Mondjuk jó hogy nem fogy ki a nafta belőle mint a left 4 dead 2 ben, de nem sebez eléggé.

A következő másodlagos fegyver a Macséta, na ezt díjazom mert könnyű, kettő is van belőle, sebez is jól, védekezni kitérni is könnyebb vele. A következő fegyver a láncos kesztyű, ami főleg fojtásra alkalmas elkapva a delikvenst shift el lehet kivégezni, de ha magas az életereje, mint pl. egy gorilla akkor fojtogatással lehet  jobb létre szenderíteni, csak ennek AZ a hátránya, hogy sokáig tart és addig simán lelőhetnek, lecsaphatnak, szóval csak akkor érdemes, ha nincs sok ellenfél fenn a pályán.

Az utolsó másodlagos fegyver, nem lőfegyver az a szamuráj kard, nos én ebben csalódtam mint Samurai Fan mivel szinte alig sebez többet mint a macséta. Lassan lehet forgatni, nem lehet vele jól kitérni, olyan ebben a játékban mint egy éles hatalmas dorong, így maradtam a macsétánál. Most következzenek a lőfegyverek. elsődleges lőfegyverünk a pisztoly, ami kétkezes fegyver szóval két irányba is lehet vele lőni, sőt ha rávetődtünk egy ellenfélre, míg földön tartjuk addig is lehet osztani a többit, és végezni vele mikor nem maradt más. Levegőben is tűz alatt lehet tartani vele, míg ki nem fogy a tár, addig tüzelhetünk rá és szerezhetjük be a kombókat. A következő beszerzett lőfegyver a shot gun, egész jó, jó szórása van, jól sebez, csak lassú, és csak 1 van belőle, így aki hátunkba került meglőhet, megvághat.
az utolsó beszerezhető lőfegyver az uzi. Nos inkább tényleg jobb lett volna felvenni azt a Kalasnyikovot mert az uzi nem annyira hatékony, és csak 1 van belőle, így jobb választás a pisztolyok, de én legtöbbször késsel macsétával akrobatikázva aprítottam.

A pályák végén boss harcok várnak ránk ahol bosszút állhat Shank. Lényegében a Boss harc AZ egyik legkönnyebb, ha jól időzítünk(kivéve a vége felé mert egyre nehezebb). 

Itt is szokásos, mint a legtöbb kalandjátékban hogy van egy ritmus, amit ha megtalálunk, akkor azt követve előbb utóbb likvidálható az ellenfél, itt is, de csak az elején, bevallom a végső harcra, amikor a drogbáróval kerültök, szembe mert már minden bérencét likvidáltunk ott kössük fel a gatyánkat, mert iszonyat nehéz.


SPOILER
Még azt elárulom, hogy a végső harc nem is egy helyszínen folyik, mint a többi, hanem hármon szóval ha az egyiken kiismertük magunkat és azt hisszük hó ez könnyű lesz. Gyorsan lebbentsük fel ezt a leplet, mert csúnya meglepetés vár ránk.

Összességében egy jó kalandjáték a Shank de csak 15 éven felülieknek. Sok benne a vér az erőszak kivégzés, mint a Rambo IV filmben, eléggé be lehet pöccenni rá főleg a Boss harcoknál, és a végére már válogatott sértéseket fogtok osztani az biztos.
Én egy játékos kaland módban játszottam végig, de lehet 2 játékos módban is ami valljuk be sokkal jobb lehet mert egy haverral azt hiszem egy gépen 2 kontrollerrel jól ki lehet játszani a játékot, lehet hogy sokkal könnyebb lenne ha nem egyedül néz Shank szembe több száz gyilkossal, hanem van aki fedez is.

Próbáljátok ki de CSAK akkor ha nem dühít fel túlságosan egy game, mert az alapige MINDIG DE MINDIG az:

------EZ CSAK EGY JÁTÉK------


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése