2010. november 5., péntek

Bionic Commando avagy Városban Tarzankodni de jóó

Szeretnék egy igazán érdekes játékot megosztani veletek, ez a Bionic Commando.

Capcom kiadásában megjelent játék, ami azért is bizalomkeltő, mert a japán játékfejlesztők hihetetlen mit ki nem tudnak hozni egy videokártyából. Konkrétan eddig játszottam a Lost Planet el Street Fighter el, Resident Evil 5 el (most csak az újabbakat említeném, a régebbieket is ismerem)és ezek mind olyan teljesítmény ki tudtak hozni az 512 es Nvidia 7800 Gs video kariból hogy teljesen elfeledteti rendszerem elavultságát.

Maximum részletességgel általában 1024*768 as felbontással olyan grafikai orgiát ad, hogy épphogy versenyre kél vele az unreal 3 motor, de kicsit elmarad ettől. Capcom motor az valami megfoghatatlan. na de lapozzunk, játékról szeretnék írni, nem csak motor-összehasonlításról. Dióhéjban a történet a jövőben játszódik ahol biomechanikus katonák segítik a hadsereget, lényegében főleg azokból lesznek biomechák akik megsérültek a harc során és elvesztették karukat, lábukat. De történt egy pálfordulás a kormány úgy döntött, hogy nincs szükség rájuk így visszavonta őket, leszerelték mindet, és visszavették a biomecha testrészeiket, innen kezdődik a történet, ami elején egy robbanás szétrombol egy metropoliszt és visszahívják Spencert aki a főszerepet fogja játszani. Visszakapja a karját, hogy megszerezzen egy fontos tárgyat, de ahhoz csak úgy tud eljutnia, átküszködi magát az ellenséges terroristáktól hemzsegő nukleárisan szennyezett városon.

Érdemese végigjátszani, ha van türelmünk hozzá, mert el kell árulnom a Capcom os játékok JÓRÉSZE Extrém játékmódot követel meg, így főleg a közepe felé szidni fogjuk ám a vásott szemű fejlesztőket. Az eleje még könnyű, és fokozatosan nehezedik, a végére már vért kell izzadni annyi kombot és mozdulatsort kell hiba nélkül véghezvinni, hogy az tényleg extrém.

Irányítás könnyű csak meg kell szokni, hogy kontroller gombokat jelez akció gombok helyett,pl. sárga Y ha erős felütés és ekkor az E t kell lenyomni. viszont testre szabható a kiosztás. Rá kell éreznünk a lóbálózás közben, van egy ritmusa, amit ha kitapasztalunk, vérbeli cyber tarzanná válhatunk.

Fegyverek többfélék vannak, de azok közelharcban nem annyira alkalmatosak, ellenben (ha visszajött az a képesség) megragadhatjuk távolról kivághatjuk az ellenséget vagy nekivághatjuk a másiknak, vagy egy nagy  dorong vagy tárgy segítségével laposra nyomhatjuk, vagy egyszerűen csak visszahúzva kupán vághatjuk, elég széles a kill move ok tárháza.

FONTOS INFORMÁCIÓ!!

Tudni kell hogy EGYETLEN hátránya van (amit megtapasztaltam) hogy PISZOKUL FÚŰŰŰT!! Más gaméknél is tapasztaltam, hogy kicsit jobban megdolgoztatja a kártya hűtését, de konkrétan ennél a játéknál tapasztaltam, hogy másfél óránál többet NEM szabad vele egy huzamba játszani, mert akkorra már felmegy 88° ra a GPU hőmérséklete. Akkor le szoktam venni az oldallemezt, megvárom, míg lemegy 60° ra és lehet folytatni. Máshol is olvastam hogy mások is panaszkodtak erre a hibára, szóval tartsátok észbe mielőtt elfüstölne a kártyátok emiatt. :D

Összességében izgalmas (extrém) a játékmenet, (nem nem lehet hogy ha könnyű fokozatot váltasz akkor egyszerűbb lesz áá nem :D ) Príma a grafika, kicsit langyos a történet,  nálam 10 ből 9.7 es

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése