2010. november 29., hétfő

Alien Breed Trillógia Teszt

Alien Breed Trillógia Teszt

Nos, miután végre kijátszottam ennek a játéknak az utolsó részét is kimondhatom hogy igenis jó ötlet volt anno gabe newell től az epizodikusság, vagyis az olyan játék ami jobb ha a történetét epizódokba tömörítjük nem folytonosságba, várja majd a játékos a következő részt.
nos gabe newell nek nem sok köze van ehhez a játékhoz, csak tudtommal az ő fejében születette meg anno az az ötlet, hogy epizodikus játékokat hoz létre a Half life 2 epizód 1 és epizód  (De hol az epizód 3?)ami szinte tűkön ülésre és várakozásra késztette a gamereket. Az ötlet remek, ha van várható folytatás és vég, mint egy  jó tv sorozatnál ami pont a legjobb résznél rja ki hogy folytatása következik. Nos ilyen az Alien Breed Trillógia. az első rész körülbelül júniusban jött ki, és már akkor megtetszett a felülnézetes Shadowgrounds szerű alien (jó hogy itt nem él ien) hentelés.

A második rész kábé augusztusban, és most novemberben a befejező harmadik rész. A történet  főszerepében egy műszerész mérnök fickó áll, akinek különböző feladatokat kell végrehajtania, hogy, menekülhessen, túlélhessen.

 Na de hogy értsük, dióhéjban összefoglalom az elmúlt 2 rész történetét, és spoilerként megemlítem ennek a 3.ik résznek a sztoriját.
Nos, lényegében a történet azzal kezdődik, hogy egy űrhajó kilépve a hiperűrből beleütközik egy hatalmas elsőre idegen űrhajóba, és összeakadva nem tud szabadulni. Nem elég ez a baj, az még tetézi, hogy rovarszerű idegen lények szivárognak át az idegen hajóról, és kezdik likvidálni a legénységet. Így az első részben az a fő feladat, hogy próbáljunk eljutni a fővezérlőterembe onnan át a gépterembe, hogy beindítva a besült hajtóművet leválasztódjunk az idegen hajóról és meglógjunk.
A történet elmesélése képregény szerű a játék mint említettem felülnézetes shadowgrounds szerű.

 Az idegen lényeg változatosak, nagyon sokan vannak (van mikor a kezemet majd legyalultam mikor minden lukból alien mászott ki és voltak vagy 200 an egy terembe) a küldetések eléggé nehezek, időnként idegesítőek. A játék meg kell mondjam cheat nélkül szinte végigjátszhatatlan frusztrálóan nehéz, kevés a lőszer és pont akkorra fogy ki mikor boss al találkozunk aztán elmegy a tár és kispisztollyal lövöldözhetjük de az semmit sem ér szóval érdemes min egy végtelen lőszer cheat ha nem akartok válogatott sértéseket fogalmazni a fejlesztőkhöz. Az elődje a nagy Amiga ra írt alien breed et nem ismerem, de azt mondják jó volt és ez a játék méltó utódja. 

Összességében tényleg jó játék, nem hosszú 5 küldetés van egy epizódban, de túl kicsi a lőszer túl kevés a kredit túl sok a bestia. Érezhető rajta az Alien film hatása, jobban mint az eredeti Alien vs. Predator játékban, habár nem hasonlítanak se a szereplők se semmi arra a filmre, csak az élmény a sötétség, és a leselkedő alienek. Ja és persze a királynő. na de inkább nem spoilerkedek, csak annyi, hogy aki nem játszott az előző 2 résszel, gyorsan pótolja be, mert habár van előzmények a játék elején, mégis azt fogja mondani: De kár hogy azokat nem játszottam ki.
Lényeg a lényeg, összefoglalva jó izometrikus nézetű unreal 3 as motorral felruházott adrenalin pumpáló alien hentelő game ez, nálam 10 ből 8.2 es

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése